OMFT

Onder de noemer ‘ stilstaan in achteruitgaan’ heb ik me bijgeschoold in de oromyofunctionele therapie. Dit onderdeel van de logopedie houdt zich bezig met de functie van de mond.

Door een verkeerde mondgewoonten zoals duimen, tongzuigen, tutje of mondademen wordt de normale functie van de mond aangetast. Hierdoor gaan de tanden in de mond op zoek naar een comfortabel plekje in de mond. Met alle gevolgen van dien, zoals een open beet of een kruisbeet.

Veel mensen zoeken hun soelaas bij de tandarts en/of de orthodontist om de vorm van de tanden weer op punt te stellen en plaatsen een beugel. Jammer genoeg gebeurt er dan heel weinig aan de functie van de mond. Waardoor, eens de beugel weg is, er een kans op herval voorkomt.

Door samen met de tandarts / orthodontist een behandelplan op te stellen zodat de vorm maar ook de functie van de mond aangepakt wordt. Gaan we samen voor een mooie glimlach.

Omdat het belang van deze logopedische therapie groot is, is er ook terugbetaling voorzien gedurende 20 sessies. Hierin gaan we, na een onderzoek, samen aan de slag om de tong, lippen en de ademhaling op punt te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *