Wat als eten niet vlot verloopt?

Eten en drinken zijn basisbehoeften van elk individu. Soms loopt dit niet helemaal zoals we zelf verwachten. Hoe ga je hiermee om?

Om het antwoord op deze vraag te vinden, trok ik in maart 2019 naar de Artevelde Hogeschool. Marleen D’hondt, onze docente, dompelde me een hele week onder in de wereld van de eet- en drinkproblemen. Ik leerde dat de oorzaak variërend kan zijn. Afhankelijk van niet kunnen – willen – moeten – mogen eten, is de aanpak verschillend.

Er is natuurlijk niet één oplossing voor een probleem. Aan de hand van een goede anamnese en een goed team kunnen er heel wat stappen in de goede richting gezet worden.

Ik ben de week gestart met heel wat vragen rond eetproblemen. Nu heb ik vooral heel veel goesting om dit nieuwe terrein stapje voor stapje te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *